Fukt och Mögelsanering

Klimatsäkrar krypgrund och vind

Krypgrund fukt i Skåne

Att det uppstår fukt i krypgrund är ett vanligt fenomen och beror ofta på naturliga temperaturförändringar. Vintern kyler ner marken och den kalla luften kryper in under huset, plötsligt töar det och det uppstår fukt och kondens i det trånga utrymmet. Träbjälkar blir blöta och kan i värsta fall börja ruttna. Vårt team är specialister på fukt- och mögelsanering och vi utför markisolering som är en bra förebyggande åtgärd. Kontakta oss via vårt kontaktformulär så kommer vi och tittar på din krypgrund.

Fukt i krypgrund – gränsvärde
Vad är gränsvärdet för fukt i krypgrund? När man pratar om fukt i krypgrund brukar man nämna något som kallas gränsvärde. För att mikrobiell tillväxt ska kunna uppstå krävs relativ fuktighet i luften (RF) på cirka 70-75 %. Motsvarande siffror för att det sedan ska kunna uppstå i material, som träbjälkar i din krypgrund, ligger på ca 15-17 % i fuktkvot. Notera att dessa siffror varierar och när man mäter den relativa fuktigheten och fuktkvoten bör man mäta det med vissa marginaler. I vårt nordiska klimat mäter man att RF ligger på ungefär 80 %. Med andra ord krävs det inte mycket för att det ska uppstå fukt i din krypgrund, klimatet är redan en bidragande orsak.

Förebyggande åtgärder mot fukt i krypgrund
Fukt i krypgrund kan ge olika utslag, och varje situation kan se annorlunda ut. Många hör av sig till oss när skadan redan är skedd, men det går också att arbeta förebyggande för att fuktproblemen inte ska uppstå med så kallad markisolering.

Här är några exempel på vad fukten kan orsaka i krypgrunden:
● Träbjälkar som sväller eller ruttnar
● Mikrobiell tillväxt som mögel
● Unken lukt

Vi på BMR Sanering i Skåne har lång och bred erfarenhet av huskonstruktioner. Vi tar oss in i trånga utrymmen i hela Skåne och Blekinge, och vi strävar alltid efter att arbeta proaktiv mot ytterligare tillväxt. Det gör vi genom att utföra klimatsäkring med markfolie, som är ett mycket bra sätt att arbeta förebyggande mot fukt i krypgrund.

Vi anpassar oss alltid efter våra kunders behov och situationer, och vi hyr inte in externa företag – vi utför arbetet själva. Det är därför vi kan erbjuda så fördelaktiga priser: vi utför allt med högsta professionalitet.

BMR SANERING AB

  • Adress: Terminalvägen 6
    243 35 Höör

Kontakta oss

  • Tel:
    0722 47 92 66
  • Epost:
    info@bmrsanering.se

Boka inspektion

Du kan enkelt och snabbt boka en inspektion här på hemsidan. Fyll i formuläret genom att klicka här!